istarske toplice: znanstveno-stručni skup "voda i javna vodoopskrba"

Slatke vode Hrvatske središnjom su temom 7. znanstvenostručnoga skupa "Voda i javna vodoopskrba" koji je večeras počeo u Istarskim toplicama u organizaciji Hrvatskoga zavoda za javno zdravstvo i županijskih zavoda za javno zdravstvo.

Budući da ovu godinu svijet obilježava kao godinu slatkih voda organizatori su odlučili da u središtu zanimanja sudionika četverodnevnoga skupa budu slatke vode Hrvatske.

Jer, kako ističu, saznanja o raspoloživim količinama i kakvoći slatkih voda bitan su preduvjet održivoga razvoja svake države, ali i cjelokupnoga čovječanstva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Briga o vodi trebala bi zato biti zadaća svakoga pojedinca jer se samo tako može jamčiti očuvanje količina i kvalitete vode.

Organizatori se nadaju da će širina odabrane teme omogućiti da stručnjaci različitih specijalnosti iznesu saznanja o sadašnjem stanju slatkih voda u Hrvatskoj - bilo da se radi i površinskim ili podzemnim vodama. Stručnjaci bi trebali dati i određene prognoze za budućnost, odnosno strategiju očuvanja količina i kvalitete slatkih voda u Hrvatskoj.

(Hina) ip dd

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara