Istarski HDZ inicirao obnovu cjevovoda Rovinj - Pula

HDZov saborski zastupnik iz Istre Lino Červar i predsjednik istarskog HDZa Marino Roce na večerašnjoj konferenciji za novinare u Pazinu objavili su da su pokrenuli inicijativu za obnovu dotrajalog magistralnog cjevovoda od Rovinja do Pule.

Roce je rekao da cjevovod od Rovinja do Pule tijekom ljeta ne može izdržati potreban pritisak vode pa često dolazi do problema u opskrbi.

"Prvi korak učinit će Hrvatske vode koje će osigurati materijal za sanaciju u vrijednosti od 31 milijun kuna, a radove će financirati Pulski vodovod," rekao je Marino Roce i dodao kako vjeruje da će dio radova financirati i Istarski vodovod, koji je također nadležan za cjevovod.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Zastupnik Lino Červar rekao je da starim cjevovodom od Rovinja do Pule voda teče azbestnim cijevima koje, smatra on, treba što prije zamijeniti. Rekao je kako očekuje da bi se prvi dio radova mogao obaviti već do konca ove godine, a da bi cijeli posao mogao biti gotov do idućeg proljeća.

Červar je najavio i druge inicijative. Rekao je da je već u razgovorima s predstavnicima Ministarstva mora, turizma, prometa i razvitka kako bi se osigurala sredstva za sanaciju carinskih gatova u Umagu i Novigradu. Červar procjenjuje da će za sanaciju trebati oko tri milijuna kuna.

(Hina) xdsp yjn

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara