ISTARSKI HIP -ocijeniti ustavnost odluke o županijskom proračunu

Predsjednik HIPa Istarske županije Ninoslav Mogorović rekao je danas u Puli kako će ta stranka početkom idućeg tjedna Ministarstvu uprave poslati zahtjev za ocjenom ustavnosti odluku o županijskome proračunu za 2003. jer su, po njegovim riječima, ´vijećnici Županijske skupštine o prijedlogu proračuna glasovali 18 dana nakon predviđenoga zakonskog roka´.

Županijski proračun je prihvaćen prekjučer.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
´Vijećnici Županijske skupštine imali su samo dva dana za proučavanje materijala, a s obzirom na to da se radi o cijeloj knjizi od stotinjak stranica, naravno da je nisu uspjeli proučiti´, rekao je vijećnik HIP-a David Ivić na konferenciji za novinstvo te stranke u Županijskoj skupštini. Po ocjeni predsjednika istarskog HIP-a Ninoslava Mogorovića, riječ je o kršenju demokratskih vrijednosti i načela u skladu s europskim standardima na koje se, kako je rekao, ´tako često i rado poziva predsjednik IDS-a i istarski župan Ivan Jakovčić´.

Mogorović je na današnjoj konferenciji za novinstvo uime istarskoga HIP-a podupro Deklaraciju o istarskom zemljištu koju je građanima Istre ponudio IDF, ističući kako će upravo HIP pokrenuti sastanak predstavnika stranaka i nezavisnih lista na razini Istarske županije koji podupiru tu deklaraciju. ´Prodajom istarskog zemljišta stranim ulagačima postali smo robovi u vlastitoj zemlji´, izjavio je predsjednik istarskoga HIP-a Ninoslav Mogorović najavljujući da bi se na skupu stranaka trebalo osnovati tijelo koje će pokrenuti reviziju istarskog zemljišta.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara