Istovremeno bila u HDZ-u i HNS-u pa dobila unosan posao, sud poništio odluku

Istovremeno bila u HDZ-u i HNS-u pa dobila unosan posao, sud poništio odluku
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

UPRAVNI sud u Splitu danas je nakon usvojene tužbe Ljiljane Zmijanović poništio odluku o izboru Nelle Slavice za ravnateljicu Nacionalnog parka Krka, doznaje se u medijima.

Upravni sud je tako poništio rješenje Ministarstva zaštite okoliša i energetike od 7. veljače 2019. o imenovanju ravnateljice Javne ustanove Nacionalnog parka Krka pa je predmet vraćen na ponovno odlučivanje.

Ministarstvo zaštite okoliša i energetike Hini je poručilo kako još nisu zaprimili presudu. "Razlog poništenja je povreda pravila postupka, odnosno radi nedostatnog obrazloženja u pogledu bodovanja kandidata. Presudom nije utvrđena povreda prava Zakona o hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata i članovima njihovih obitelji. Kao što je navedeno u presudi, Ministarstvo će donijeti odluku o imenovanju najprikladnijeg kandidata između prijavljenih kandidata koji kumulativno ispunjavaju uvjete propisane natječajem", stoji u odgovoru Ministarstva.

Zmijanović: Imala sam prednost jer imam status branitelja

Tužiteljica Ljiljana Zmijanović prethodno je podnijela tužbu jer su, ustvrdila je, grubo prekršena njezina prava koja proizlaze iz statusa nezaposlenog hrvatskog branitelja. Ujedno je naglasila da se krši i Zakon o zaštiti prirode. Zmijanović naglašava da je, osim prednosti statusa hrvatskog branitelja, kao doktorica znanosti više kvalificirana za taj posao.

Slavica će ujedno morati i snositi troškove upravnog spora koji iznose 10 tisuća kuna, a na poništenje rješenja o imenovanju se ne može žaliti. Jedina žalba koju može uputiti jest ona u roku 15 dana za naknadu troškova, i to Visokom upravnom sudu.

Nella Slavica prethodno je dobila pažnju javnosti jer je bila članica dviju političkih stranaka, HDZ-a i HNS-a, a ministar zaštite okoliša i energetike Tomislav Ćorić poručio je kako je Slavica bila prvi izbor na natječaju te da mu nije bilo sporno to što ima dvije članske iskaznice.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara