Istraga protiv Mravka i Čovića zbog prodaje HEP-ovih stanova

Foto: Damjan Tadić / Cropix

IVO ČOVIĆ i Ivan Mravak, dva bivša predsjednika uprave HEP-a, osumnjičeni su danas za prodaju HEP-ovih stanova po 20-40 posto nižoj cijeni od komercijalne, čime su, sumnja se, državnu elektroprivredu oštetili za 8,5 milijuna kuna.

Uz ovaj dvojac istražuje se uloga u prodaji stanova još šestorice članova uprave za vrijeme SDP- ove i HDZ- ove vlasti, od kojeg je javnosti najpoznatiji Ante Despot, zet "torbara" Mladena Barišića kojemu je policija, nakon uhićenja šefa Carine, u stanu pronašla 2 milijuna kuna u nekoliko različitih valuta.

Na sumnjivu prodaju stanova upozorio Leo Begović

Na navodno sumnjivu prodaju HEP-ovih stanova lani je upozorio aktualni predsjednik uprave Leo Begović, a u tome ga je otvoreno poduprla i premijerka Kosor. Ivo Čović je zadnje dvije i pol godine predsjednik Uprave Zagrebačkog holdinga te je na te optužbe odgovorio kako je sve radio u skladu sa zakonom i odlukama čelništva HEP-a.

Mravak je prošle godine bio u pritvoru zbog sumnje da je HEP oštetio za stotine milijuna kuna. Najpoznatiji slučaj za koji ga se tereti je prodaja jeftinije struje šibenskom TLM-u, zbog čega je pod istragom i bivši potpredsjednik Vlade Damir Polančec. Tim poslom je navodno država oštećena za 600 milijuna kuna.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara