Istraga protiv osumnjičenog za ubojstvo supruge i daljnjeg rođaka čija tijela nisu pronađena

ZBOG sumnje da je prije 15 godina ubio suprugu, a u ožujku 2000. daljnjeg rođaka pokrenuta je istraga protiv Ivana Sokolčića (58) i određen mu je jednomjesečni pritvor, doznaje se danas na zagrebačkom Županijskom sudu.

Istragu je na zahtjev zagrebačkog Županijskog državnog odvjetništva nakon dvosatnog saslušanja osumnjičenog pokrenuo istražni sudac Zoran Luburić.

Osumnjičeni je porekao optužbu da je ubio suprugu Natašu Vučković-Sokolčić krajem prosinca 1989. i daljnjeg rođaka Franju Vrčkovića krajem ožujka 2000. Njihova tijela do danas nisu pronađena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Kaznenu prijavu protiv Sokolčića policija je podnijela na temelju iskaza njegovog sina, registriranog ovisnika.

Osumnjičeni je, kako se doznaje na zagrebačkom Županijskom sudu, pred istražnim sucem izjavio da ne zna zašto ga sin tereti, no kako je čuo da je to učinio jer mu se prijetilo.

Sokolčića tužiteljstvo tereti za dvostruko teško ubojstvo, odnosno da je na osobito okrutan i krajnje podmukao način ubio suprugu iz koristoljublja, odnosno zbog nasljedstva. Za ubojstvo rođaka tužiteljstvo također tvrdi da ga je počinio na okrutan i podmukao način.

Neslužbeno se doznaje da je sin pred istražnim sucem ispitan prije dva tjedna te da je tada iznio neke detalje o ubojstvima zbog kojih postoji osnovana sumnja da je upravo njegov otac ubojica.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara