Istraturist domaćin međunarodne Olimpijade novinara

ISTRATURIST Umag d.d. ove godine od 4. do 11. rujna ima čast ugostiti sudionike 21. Olimpijskih igara novinara, na kojima će nastupiti novinari iz zemalja diljem svijeta Olimpijske igre novinara, 21. po redu, ove će se godine po prvi put održati u Hrvatskoj.

Međunarodna medijska organizacija (Organisation Internationale des Medias) iz Belgije, na čelu s gospodinom Damienom Dejardinom odabrala je upravo smještajne i sportske objekte Istraturista kao idealnu destinaciju za održavanje ove važne manifestacije. Ovogodišnje igre održat će se na sportskim terenima u turističkom naselju Katoro, u razdoblju od 4. do 11. rujna.

Na igrama će nastupiti 200 novinara iz Belgije, Nizozemske, Francuske, Italije, Slovenije, Bugarske, Rumunjske i Kanade. Novinari će se natjecati u tenisu, stolnom tenisu, nogometu, boćanju, plivanju, odbojci na pijesku, gađanju lukom i strijelom te zračnom puškom. Pored toga će biti održane utrke u vožnji brdskog bicikla te kros utrka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najavljena je i revijalna nogometna utakmica između momčadi novinara s jedne, te stranih i lokalnih političara s druge strane. Osim političara, novinarima će se tijekom Olimpijade suprotstaviti i lokalni nogometni klub NK Umag. Svečano otvaranje igara planirano je u hotelu Sol Koralj 6. Rujna 2004. dok će se svečanost zatvaranja dogoditi četiri dana kasnije, 10. rujna u hotelu Sol Aurora. Značajno je i to da će se 7. rujna 2004. održati “belgijska” večer, na kojoj će pored svih sudionika igara i uzvanika iz hrvatskog političkog života biti nazočni i predstavnici belgijske političke scene te, dakako, hrvatski novinari.

Istraturistu je ovo još jedno veliko priznanje, osobito uzme li se u obzir činjenica da je jubilarna 20. Olimpijada organizirana u Caness-u – vodećem svjetskom turističkom središtu. Tada je nastupilo 500 novinara iz desetak zemalja (Belgija, Njemačka, Francuska, Slovenija, Rumunjska, Moldavija, Kanada...) koji su se natjecali u 14 disciplina. Najviše medalja 2003. godine osvojila je Belgija (51).

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara