Istraživanje: U drugom krugu Kolinda bi jedva pobijedila i Škoru i Milanovića

Istraživanje: U drugom krugu Kolinda bi jedva pobijedila i Škoru i Milanovića
Screenshot: HRT

U HRT-ovom Dnevniku objavljen je i drugi dio HRejtinga koji se odnosi na predviđanje rezultata u drugom krugu predsjedničkih izbora.

Anketu je za HRT provela agencija Promocija plus od 14. do 18. studenog prema načelu cijela Hrvatska jedna izborna jedinica. HRT tvrdi kako je riječ o uzorku od čak 1400 ispitanika pa je statistička pogreška samo +/- 2,62%, a razina pouzdanosti 95%.

Kako bi prošli Kolinda i Milanović?

Jučer je objavljen prvi dio istraživanja HRejting prema kojem su ispitanici odabrali aktualnu predsjednicu Kolindu Grabar-Kitarović te Zorana Milanovića kao najpoželjnije kandidate za drugi krug.

Da je prije četiri dana održan drugi krug izbora, Kolinda Grabar-Kitarović osvojila bi drugi predsjednički mandat s 3,1% posto glasova više od Zorana Milanovića. HDZ-ova kandidatkinja osvojila bi 49,2%, a SDP-ov kandidat 46,1%.

Zoranu Milanoviću je u odnosu na prošli mjesec potpora porasla za gotovo 2% (1,98%), a Kolindi Grabar-Kitarović za 0,25%.

Pobjedi Kolinde Grabar-Kitarović poprilično bi pridonijeli birači Miroslava Škore. U drugom bi krugu dobila glas 2/3 njih (63,2%). Približno jednako toliko (65,8%), ali Kolakušićevih glasova, otišlo bi Zoranu Milanoviću.

Kako bi prošli Kolinda i Škoro?

Da je prije četiri dana održan drugi krug izbora, u srazu sa Škorom, Kolinda Grabar-Kitarović također bi osvojila drugi predsjednički mandat. HDZ-ova kandidatkinja osvojila bi 46,7 %, a Škoro  44,1%.

Škoro vs. Milanović

Kad bi Škoro u drugom krugu za protivnika imao Zorana Milanovića, mogao bi se proglasiti predsjednikom. Pobijedio bi s razlikom od 4% (3,8%). Škoro bi dobio gotovo polovicu (49,8%), a Zoran Milanović točno 46% glasova.

Škori najlakše protiv Kolakušića

A kakav je rezultat drugog kruga predsjedničkih izbora ako bi se u njemu sučelili Miroslav Škoro i Mislav Kolakušić?

U duelu Kolakušić - Škoro s gotovo 17,5% više od protivnika i sveukupno 55% (55,1%) osvojenih glasova, Škoro bi proglasio pobjedu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara