Istražni prijedlog protiv liječnice zbog smrti pacijentice

OPĆINSKI državni odvjetnik iz Opatije Braslav Bartulović uputio je Županijskom sudu u Rijeci istražni zahtjev protiv liječnice iz lovranske Klinike za ortopediju zbog sumnje da je nesavjesnim liječenjem uzrokovala smrt pacijentice Simice Kružić iz Lovrana.

Bartulović je danas potvrdio da je istražni zahtjev predao krajem srpnja, nakon proučavanja opsežnog policijskog spisa nakon provedene kriminalističke obrade.

U istražnom zahtjevu stoji da se liječnica G.M. tereti za neodgovarajući tretman pacijentice nakon što je Simici Kružić ozlijeđeno debelo crijevo prilikom davanja klistira. Slučaj se dogodio 28. ožujka prošle godine u pripremi operacije na koljenu. Nakon klistiranja, pacijentica je osjećala snažne bolove u predjelu trbuha, a dežurna liječnica G.M. je, prema istražnom zahtjevu, pacijentici dala lijekove protiv bolova ne utvrdivši radi li se o ozljedi, odnosno zbog čega su se ti bolovi pojavili.

Sljedećeg dana Kružić je hitno odvezena u riječki KBC na odjel digestivne kirurgije, gdje se nakon pet dana operacijom pokušalo spriječiti razvoj sepse. Unatoč tomu, umrla je 12. travnja.

Nalaz iz Zavoda za sudsku medicinu nakon obavljene obdukcije pokazuje da je smrt nastupila zbog sepse uzrokovane difuznom upalom potrbušnice koja je posljedica ozljede crijeva.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara