Istražni sudac zbog bolesti odgodio odluku o ponovnu pritvaranju Tuđen- Mazuth

U POČETKU ovoga tjedna istražni sudac Županijskog suda u Splitu Mlađan Prvan trebao je odlučiti o zahtjevu USKOK-a o proširenju istrage i ponovnu pritvaranju bivše stečajne upraviteljice tvornice ferolegura dugoratske "Dalmacije" Blankom Tuđen-Mazuth no to je odgođeno zbog njezina pokušaja samoubojstva i općenito lošega zdravstvenog stanja izazvana srčanom aritmijom.

Kako se bivša stečajna upraviteljica nalazi na bolničkom liječenju nakon što je prošli vikend pokušala samoubojstvo rezanjem vena, istražni sudac ne može odlučiti o zahtjevu za proširenjem istrage i ponovnim pritvaranjem a da ponovno ne sasluša osumnjičenicu, kojoj je, kao i ostalim osumnjičenicima, pritvor ukinut potkraj prosinca prošle godine. Odluku o puštanju iz pritvora nakon dvadesetak dana dočekala je u zagrebačkoj bolnici za osobe lišene slobode u koju je bila premještena zbog srčane aritmije i psihičkih tegoba.

Blanka Tuđen-Mazuth je u studenom prošle godine sa svojim pomoćnikom Nenom Banićem i vanjskim revizorom tvrtke u stečaju Milanom Buljanom privedena pod sumnjom da su počinili kažnjivo djelo primanja mita od 300 tisuća eura u tijeku prodaje dijela poslovnih prostora tvornice. Novim je pak zahtjevom USKOK-a osumnjičena i za zloporabu položaja i ovlasti kojim je dugoratsku tvornicu oštetila za 463 tisuće kuna, prodajući ispod cijene rasklopljene dijelove tvornice raznim kupcima mimo natječaja. Veći dio tog novca, 296 tisuća kuna, doznačen je na račun tvrtke u vlasništvu njezina muža i sina.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osim navedenih za kažnjivo djelo primanja mita osumnjičen je i sudac Trgovačkog suda u Splitu Damir Čudina koji nije saslušan i protiv njega još nije podignuta optužnica zbog njegova teška zdravstvenog stanja.

(Hina) dstr vkn

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara