Istražni zahtjev protiv Buzolića i ostalih

ŽUPANIJSKO državno odvjetništvo u Splitu podnijelo je danas Istražnom centru Županijskog suda u Splitu istražni zahtjev protiv 11 osoba, na čelu s nekadašnjim upraviteljem Telekomunikacijskog centra Jurjem Buzolićem, zbog više kažnjivih djela protiv službene dužnosti i protiv sigurnosti platnog prometa i poslovanja.

Riječ je o 11 vodećih osoba nekadašnjeg Telekomunikacijskog centra Split, koje predvodi nekadašnji upravitelj TKC-a Juraj Buzolić, za koje je splitska policija 21. veljače na konferenciji za novinare objavila da je nakon kriminalističke obrade protiv njih podnijela kaznene prijave za gospodarski kriminal.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
U današnjem priopćenju za medije, koje je potpisala županijska državna odvjetnica Inka Jurišić, stoji da se spomenute osobe terete da su kažnjiva djela počinile u razdoblju od 1995. do 2001. godine, te da je tim djelima većem broju fizičkih i pravnih osoba pribavljena znatna imovinska korist, odnosno da je Hrvatskim telekomunikacijama počinjena šteta od najmanje 16 milijuna kuna.

Županijsko državno odvjetništvo u Splitu također je od Odjela gospodarskog kriminaliteta PU splitsko-dalmatinske zatražilo dodatnu kriminalističku obradu u ovom predmetu u odnosu na određene činjenice i poslovne događaje, koji nisu obuhvaćeni istražnim zahtjevom.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara