Istražuju se okolnosti ozljeđivanja zatvorenika požeške maloljetničke kaznionice

UPRAVA za zatvorski sustav Ministarstva pravosuđa izvijestila je danas da se još uvijek istražuju okolnosti pod kojima je ozlijeđen 19-godišnji zatvorenik maloljetničkog odjela Kaznionice u Požegi, koji se od kraja prošlog tjedna liječi u požeškoj bolnici.

U današnjem priopćenju Uprave za zatvorski sustav otklanja se mogućnost da je mladić inicijala R.K.V. ozlijeđen uslijed "primjenjivanja sredstava prisile od strane službenika pravosudne policije".

Devetnaestogodišnjak koji u Požegi izdržava četverogodišnju zatvorsku kaznu zbog ubojstva, u požešku je bolnicu u besvjesnom stanju prevezen u četvrtak, 24. srpnja, oko 17,20 sati.

Tridesetak minuta ranije osuđenici su zatvorskom osoblju prijavili da je R.K.V. pao s kreveta na kat i da je bez svijesti, te da je prethodno povraćao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Nakon što ga je pregledao zatvorski liječnik pozvao je Hitnu pomoć, koja je mladića odvezla u bolnicu.

"U tijeku je kriminalistička obrada Policijske uprave požeško-slavonske radi utvrđivanja okolnosti pod kojima je osuđenik ozlijeđen", stoji u priopćenju ravnatelja Uprave Josipa Heheta.

Neslužbeno se doznaje da su mladića vjerojatno pretukli drugi zatvorenici. Takvu mogućnost potvrđuje i izjava majke ozlijeđenoga objavljena u medijima, nakon čega je i uslijedilo priopćenje Uprave za zatvorski sustav.Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara