Italija: Najmanje 10 ljudi ozlijeđeno u sukobu policije i radnika FiAT-a

NAJMANJE 10 osoba je ozlijeđeno u ponedjeljak ujutro nakon što je policija, u pokušaju probijanja blokade, napala radnike pogona FIAT u industrijskoj zoni talijanskog grada Melfi.

Radnici već tjedan dana prosvjeduju tražeći bolje radne uvjete i povećanje plaća, a napetost je kulminirala u ponedjeljak nakon što je policiji rečeno da probije blokadu.

"Najmanje je deset osoba ozlijeđeno", rekao je tajnik sindikalne organizacije Fiom-Cgil, Giuseppe Cillis. Među njima je nacionalni tajnik automobilskog sektora u sindikatu CGIL, Lello Raffo, koji je ranjen u glavu i ruku. Tijekom napada policije ranjena je i zamjenica šefa policije grada Melfi, Amalia Di Ruocco, koju je kamen pogodio u glavu i prebačena je u bolnicu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sindikat metalaca, Fiom, najavio je opći četverosatni štrajk svih metalaca za 28. travnja u znak potpore radnicima pogona FIAT-a u Melfi.

Zbog štrajka pogona u Melfiju, koji proizvodi dijelove za automobile, zaustavljena je proizvodnja i u drugim pogonima FIAT-a u Italiji. Torinska automobilska kuća uvela je zračni most s dva helikoptera za prebacivanje pojedinih sastavnih dijelova u pogone u kojima se sklapaju automobili, ali štrajk zaposlenih u Melfiju, koji traje tjedan dana, doveo je ipak do velikih zastoja u proizvodnji.


Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara