Italija odaje počast Agnelliju

ITALIJA je u subotu odavala posljednje počasti Giovanniju Agnelliju, bivšem predsjedniku Fiata, od kojeg su se oprostili deseci tisuća osoba poklonivši se pred njegovim odrom u Torinu, prije njegovog pokopa u nedjelju.

Procjenjuje se da je kroz kapelu u središtu Torina do subote navečer prošlo oko stotinu tisuća ljudi, uključujući sve najvažnije ličnosti Italije, te je obitelj Agnelli odlučila da kapela ostane otvorena i tijekom noći od subote na nedjelju.

Giovanni Agnelli, koji je umro u petak u dobi od 81 godine nakon duge bolesti, unuk je utemeljitelja Fiata. ´Gianni´ Agnelli je rođen 12. ožujka 1921. u Torinu. Bio je predsjednik obiteljske tvrtke od 1966. do 1996. Pod njegovim vodstvom Fiat je postao prva talijanska industrijska tvrtka.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sve do smrti je donosio najvažnije odluke u vezi Fiata, koje će sada donositi njegov brat, u određenoj mjeri banke i američka tvrtka General Motors.

Posljednji oproštaj od Giovannija Agnellija bit će održan u nedjelju u katedrali Torina, prije nego što bude pokopan u obiteljskoj grobnici.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara