Italija u strahu od SARS-a: Stroge kontrole u zračnim lukama

Italija neće poštovati Schengenski ugovor poput ostatka Europe i od sljedećeg tjedna tražit će u svim talijanskim zračnim lukama strogu kontrolu svih putnika koji stižu iz zemalja visokog rizika zaraze virusom SARSa. L

Kontrolirat će se i tranzitni putnici, koji su prije dolaska u Italiju, sletjeli u neku drugu zračnu luku. U skladu s odredbom ministra zdravstva Girolama Sirchije, Talijani će imenovati posebnog dužnosnika koji će biti zadužen za borbu protiv širenja zaraze u Italiji.

Suočeni s mogućim strašnim scenarijem i sve većim brojem zaraženih i u Europi, bilo bi apsurdno ne reagirati, rekao je ministar.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na pitanje novinara zašto se u Italiji uvode strože mjere nego u ostalim europskim zemljama, ministar Sirchia je odgovorio da znanstvenici najavljuju širenje bolesti u Europi od jeseni te da se ono želi zaustaviti.

Sirchia je danas najavio kako će u svim međunarodnim zračnim lukama biti postavljeni infracrveni senzori za mjerenje temperature putnicima, a sve će zrakoplovne tvrtke morati predati popis putnika koji dolaze iz zemalja visokog rizika zaraze virusom SARS-a.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara