Iveković: Poraz pravne države na slučaju "Croatia Busa"

PREDSJEDNIK Novog sindikata Mario Iveković, koji zastupa skupinu radnika otpuštenih iz zagrebačkog "Croatia Busa", izjavio je danas da neriješene nezakonitosti u tom poduzeću ukazuju da još ne funkcionira pravna država.

Iveković je na današnjoj konferenciji za novinare upitao zašto još nije riješen slučaj "Croatia Busa", iako je "sasvim jasno da je nezakoniti vlasnik Leon Sulić krivotvorio isprave autobusa, stjecao dionice tvrtke na temelju lažne dokumentacije i nije plaćao porez".

Iveković tvrdi da Sulić prijavljuje deseterostruko manji promet pa se novac umjesto u državnu kasu slijeva u privatne džepove, a među njima ima puno ljudi iz državnog aparata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Dodao je da su sa "Croatia Busom" povezani neki lobiji koji se zanimaju za zemljište u Heinzelovoj ulici.

Novi sindikat traži vraćanje na posao 38 radnika koji su dobili otkaz nakon što su lani nekoliko mjeseci blokirali ulaz u tvrtku, ukazujući na nepravilnosti u "Croatia Busu".

Državno odvjetništvo potom je pokrenulo istragu i podiglo optužnicu protiv Sulića, sumnjičeći ga za gospodarski kriminal, a zatražilo je i pokretanje stečaja "Croatia busa" zbog duga od 6,8 milijuna kuna prema Gradu Zagrebu.

No, sudski sporovi još nisu završili, a stečaj je izbjegnut jer je "Croatia Bus" u međuvremenu platio dug prema gradu.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara