Iveković traži kaznu za odgovorne zbog posudbe novca "Croatia busu"

PREDSJEDNIK Novog sindikata Mario Iveković zatražio je danas od zagrebačke gradonačelnice Vlaste Pavić odgovor što će poduzeti protiv odgovornih osoba u Gradskom poglavarstvu i gradskim tvrtkama koji su posudili novac "Croatia Busu", iako ta tvrtka duguje Gradu 30 milijuna kuna.

Zagrebački "Autobusni kolodvor" prije par mjeseci posudio je "Croatia Busu" novih milijun kuna, bez obzira na već postojeći dug, a to nije novac pročelnika Gradskog ureda za gospodarstvo Ladislava Prežigala niti Autobusnog kolodvora, već građana Zagreba, istaknuo je Iveković na konferenciji za novinare.

"Ta je posudba štetna, neovisno o tome je li zakonita", tvrdi Iveković.

Izvijestio je da su noćas zaštitari "Sokol Marića", koje je unajmila Uprava "Croatia Busa", izbacili iz prostorija tvrtke prosvjednike koji su tamo bili četiri i pol mjeseca, pri čemu su dvojicu prosvjednika ozlijedili.

"Zaštitari su također spriječili sindikalne čelnike da obiđu prosvjednike, a policija se postavila pristrano i ne samo da nije omogućila radnicima ustavno pravo na prosvjed već je interventnim vodom udaljila sindikalce iz kruga tvrtke, svrstavajući se time na stranu kriminala", kazao je Iveković.

Najavio je da će od ministra unutarnjih poslova Šime Lučina tražiti pokretanje istragu o tom postupku, te podnijeti kaznenu prijavu.

Nekoliko radnika "Croatia Busa" najavilo je danas da će njih četrdesetak nastaviti prosvjedovati ispred toga poduzeća.

Sastanak sa zagrebačkom gradonačelnicom Iveković je najavio za idući ponedjeljak u 10 sati.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara