ivić pašalić na htv-u predstavio izborni program koalicije hb-a i hip-a

Predsjednik Hrvatskog bloka (HB) Ivić Pašalić večeras je, predstavljajući izborni program koalicije HBa i Hrvatskog istinskog preporoda (HIP), istaknuo da je osnovna zadaća koalicije spriječiti politički, moralni i materijalni rasap hrvatskog društva i države. L

Ocijenivši da je nakon smrti prvoga hrvatskog predsjednika Franje Tuđmana Hrvatsku zahvatila "neviđena neodgovornost i nebriga za nacionalne interese, zbog čega je ugrožen i sam državni suverenitet", Pašalić je rekao da sadašnja vlast "rasprodaje sve što stigne, dok je Hrvatska pred demografskim i socijalnim slomom".

Vlast je optužio i da se bavi "ozloglašivanjem hrvatskih branitelja, bez kojih ne bi bilo ni vlasti ni države". Biračima je obećao promicanje vrijednosti na kojima je država stvorena, demografsku obnovu i gospodarski razvoj. Obećao je, također, da HB i HIP Haaškom sudu neće izručiti generala Antu Gotovinu te da će referendumom promijeniti Ustavni zakon o suradnji s Haagom, kako bi o utemeljenosti i ustavnosti haaških optužnica, umjesto izvršne vlasti, odlučivalo sudstvo.

Biračima nudi i temeljito čišćenje sigurnosnih služba od bivših jugoslavenskih obavještajaca i sigurnosnog podzemlja, Hrvatima u BiH nudi pomoć u stjecanju suvereniteta, te oživljavanje veza s dijasporom.

Pašalić se zauzima za davanje statusa majke odgojiteljice majkama s četvero i više djece, za ukinuće Zakona o istospolnim zajednicama i obvezatno srednje školovanje, a izlaz iz gospodarske krize vidi u "unutarnjem rastu, a ne u rasprodaji".

(Hina) ibob/tr sp

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara