IVICA RAČAN NA KONGRESU PES-A U BELGIJI 23. I 24. TRAVNJA

Izaslanstvo SDPa na čelu s predsjednikom stranke Ivicom Račanom sudjelovat će 23. i 24. travnja na 6. kongresu Stranke europskih socijalista (PES) koji će se održati u Bruxellesu, priopćeno je iz SDPa.

U priopćenju se kaže kako će na kongresu sudjelovati čelnici socijalističkih i socijaldemokratskih stranaka zemalja članica EU-a, uz ocjenu da je sudjelovanje SDP-a, koji ima status promatrača, iznimno važno zbog utjecaja koji ova organizacija ima u Europskom parlamentu i aktualnog trenutka za Hrvatsku, odnosno dobivanja avisa Europske komisije.

Najavljeno je da će se tijekom dvodnevnog boravka u Bruxellesu Račan sastati sa španjolskim premijerom Joseom Luisom Rodriguezom Zapaterom, zamjenikom britanskog premijera Johnom Prescottom, predsjednikom njemačkog SPD-a Franzom Muenteferingom, te čelnikom Demokratske ljevice Italije (DS) Massimom D'Alemom, a bilateralne susrete imat će i drugi članovi izaslanstva.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na 6. izbornom kongresu Stranke europskih socijalista razmatrat će se, uz ostalo, PES-ov Manifest za europske parlamentarne izbore u lipnju 2004. godine, novi europski ustav, pitanja političke sigurnosti, migracije stanovništva, tržišta rada, te ženska prava i politika prema mladima.

(Hina) pp/xdam ydv

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara