ivo banac na htv-u predstavio ls-ov izborni program

Predsjednik LSa Ivo Banac predstavio je večeras izborni program te stranke, tražeći od birača još jedan mandat, u kojem bi sadašnja vlast dovršila započete reforme.

"Želimo dovršiti mandat ove koalicije, koja je, unatoč nizu propusta, bitno drugačija i zaslužuje podršku, nasuprot onome što je napravljeno 90-ih", poručio je Banac biračima.

Kao pozitivne pomake koje je napravila vladajuća koalicija Banac je naveo stabilan rast od pet posto, pad nezaposlenosti, te podnošenje kaznenih prijava protiv 20.000 djela gospodarskog kriminala, počinjenih za vrijeme HDZ-ove vlasti.

Ova je vlast smanjila stopu poreza na dobit, povećala je mirovine, a umirovljenicima je vratila šest od 24 mirovine, koje im je oduzela bivša vlast, ustvrdio je Banac. Podsjetio je i da je vladajuća koalicija, u ovom mandatu, pokrenula niz reformi, koje, kako je kazao, neće biti moguće dovršiti ako se na vlast vrati HDZ.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Banac je naglasio da se LS zalaže za gospodarski razvitak, koji je, smatra, nemoguć bez ulaganja u obrazovanje i znanost.

Zalažući se za strože kažnjavanje onečišćivača okoliša, Banac je kazao kako zaštita okoliša za LS "nije trend nego pitanje našeg opstanka".

Birače je pozvao da u 4., 6. i 10. izbornoj jedinici podrže koaliciju LS-a i SDP-a, a da u drugim jedinicama podrže liste SDP-a, na kojima su i LS-ovi kandidati.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara