IVO SANADER PREDSTAVIO NA HTV-U IZBORNI PROGRAM HDZ-A

Dođe li na vlast, HDZ će smanjiti stopu PDVa s 22 na 20 posto, vratit će braniteljska prava, rodiljne naknade, trogodišnji rodiljni dopust i dječje doplatke za studente, kazao je Ivo Sanader, predstavljajući večeras program te stranke na HTVu.

Sanader smatra da će se tim reformama uvelike poboljšati životni standard građana.

HDZ je ostvario velike nacionalne ciljeve i sada kani poboljšati životni standard i kupovnu moć ljudi, rekao je Sanader, dodavši da smanjenjem poreza žele olakšati život u prvom redu umirovljenicima i drugim ugroženim slojevima hrvatskog društva.

Ta stranka, kako je rekao, ne pristaje na nemoć, malodušje, pesimizam i beznadnost, koju "širi sadašnja vlast".

HDZ je uvjeren da Hrvatska pripada Europskoj uniji i NATO-u te da članstvo u tim organizacijama može ostvariti do 2007. No pritom se ne smije zaboraviti rast standarda i zaposlenosti, kazao je Sanader, ustvrdivši da je Hrvatska snažna država u kojoj vlast dobrim zakonima i postupcima treba omogućiti ljudima da dokažu svoju sposobnost, poduzetnost i kreativnost.

Za sadašnju je vlast ustvrdio da se odvojila od naroda, zaboravila na branitelje, umirovljenike i budućnost, dok su njezini političari, kako je rekao, bili majstori u dijeljenju fotelja i poslova između sebe.

Biračima je poručio da zajedno s njima HDZ može pokrenuti Hrvatsku "kao i 1990. kad je počeo stvarati i 1995. oslobađati Hrvatsku".

(Hina) am jn

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara