Iz Austrije stiglo pet autobusa s Hrvatima

Iz Austrije stiglo pet autobusa s Hrvatima
Ilustracija: Emica Elvedji/PIXSELL

MINISTARSTVO vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske u koordinaciji s Veleposlanstvom RH u Beču proteklih je dana s nadležnim državnim institucijama Republike Austrije i lokalnim tijelima saveznih zemalja Tirol i Vorarlberg dogovorilo repatrijaciju hrvatskih državljana iz Austrije, a od kojih je većina boravila u mjestima pod striktnom karantenom. U Hrvatsku je u večernjim satima stigao konvoj od 5 autobusa s ukupno 82 hrvatska te 2 slovenska državljana koji su napustili autobusni konvoj u Republici Sloveniji, priopćili su.

Kako podsjećaju, prošlog je tjedna Veleposlanstvo RH u Beču organiziralo konvoj od 6 autobusa i 4 osobna automobila s ukupno 111 hrvatskih državljana, kao i konvoj 6 osobnih automobila s 13 hrvatskih državljana, dok je u zajedničkoj koordinaciji sa Slovenijom prošli mjesec 13 hrvatskih državljana stiglo u Hrvatsku.

S obzirom na mjere vlade Republike Austrije u borbi protiv širenja covid-19 virusa savezna zemlja Tirol kao i neka mjesta u Saveznoj zemlji Vorarlberg nalaze se pod karantenom, a za neka mjesta postoji i dodatni postroženi režim potpune izolacije (uključujući i mjesta u Pauznaunskoj dolini Ischgl, Galtür te St. Anton itd.). Za kretanja i napuštanje mjesta boravka bilo je nužno ishoditi višestruka odobrenja odnosno dozvole od nadležnih austrijskih tijela.

Ministarstvo vanjskih i europskih poslova ovim putem zahvaljuje austrijskim vlastima na pomoći pri organizaciji povratka 219 hrvatskih državljana u Hrvatsku, čemu se mora pridodati i niz hrvatskih državljana koji su nakon zaprimljene suglasnosti pojedinačno napustili Tirol i Vorarlberg osobnim automobilima.
 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara