Iz Holdinga objavili zašto se na cesti u Zagrebu jučer otvorila rupa

Iz Holdinga objavili zašto se na cesti u Zagrebu jučer otvorila rupa
Foto: Davor Visnjic/PIXSELL

JUČER se u Zagrebu na Čučerskoj cesti otvorila rupa u koju je upao vozač automobila. Muškarac je u nesreći ozlijeđen te je prevezen u bolnicu, a na lice mjesta ubrzo su izašle nadležne službe.

Danas su se pak iz zagrebačkog Holdinga oglasili o sanaciji rupe, a otkrivaju i zašto je, po njima, do toga došlo.

Sve se dogodilo zbog starog oborinskog kanala?

Njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti.

"Sanacija dijela Čučerske ceste u zoni kućnog broja 159, gdje je jučer u kasnijim poslijepodnevnim satima došlo do propadanja dijela kolnika, nakon promptnog djelovanja svih resornih i operativnih timova Grada i Zagrebačkog holdinga, nastavljena je i danas, a traje u kontinuitetu sve do potpunog rješavanja problema na toj lokaciji.

Ubrzo nakon događaja isključena je opasnost od istjecanja plina, a detaljnim je pregledom terena utvrđeno kako nema oštećenja na sustavu javne vodoopskrbe i odvodnje.

Posebnim je uređajima snimljeno i okolno područje te je na starom oborinskom kanalu koji prolazi podno nogostupa, a kojega je izgradila nekadašnja Mjesna zajednica, registrirano oštećenje koje se dovodi u izravnu vezu s propadanjem ceste", javljaju iz Holdinga.

Planiraju sanaciju završiti sutra
 
"Iako se događaj nije mogao predvidjeti, u najkraćem su roku poduzete sve raspoložive mjere kako bi se saniralo puknuće, spriječila eventualna daljnja oštećenja komunalne infrastrukture, održala kontinuirana i nesmetana opskrba pitkom vodom te uspostavio cestovni promet i javni prijevoz.

Podsjetimo, autobusna linija 209 tom dionicom uobičajeno prometuje još od jutra, a u zoni radova koji i nadalje traju, vozi se tek suženim dijelom kolnika.

Svi potrebni radovi koji prethode asfaltiranju bit će, kako se očekuje, završeni večeras do 19 sati, a za jutro je predviđeno postavljanje novog asfaltnog sloja na samoj prometnici", dodaju.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara