Iz prevrnute cisterne isteklo oko 30 tisuća litara euro-dizela

STRUČNJACI Ekostožera Sisačkomoslavačke županije i pripadnici profesionalne vatrogasne postrojbe iz Siska intenzivno rade na sanaciji zemljišta uz 25. kilometar ceste Sisak Kutina, u šumi Brezovici kod Siska, koje je danas popodne onečišćeno gorivom iz prevrnute cisterne za prijevoz opasnih tvari, priopćeno je večeras u Policijskoj upravi sisačkomoslavačkoj.

Prometna nesreća dogodila se danas oko 13 sati, a iz prevrnute cisterne, slovenskih registracijskih oznaka, na okolno je zemljište isteklo, prema dosadašnjim procjenama, oko dvije trećine njezina sadržaja, odnosno oko 30 tisuća litara euro-dizela.

Policija ističe da se nesreća dogodila kada je osobno vozilo, koje je vozio 33-godišnji vozač iz Siska, u zavoju u šumi Brezovici, zbog brzine neprilagođene uvjetima na cesti, prešlo na suprotni prometni trak i udarilo u cisternu, kojom je upravljao 32-godišnji slovenski državljanin.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Od udara cisterna je sletjela u kanal i prevrnula se, a zbog njezina oštećenja većina je goriva isteklo na okolno zemljište.

U nesreći su tri osobe teško ozlijeđene - vozač osobnog vozila i njegov suvozač, te vozač cisterne, koji su kolima hitne medicinske pomoći prevezeni u sisačku bolnicu, gdje im je pružena liječnička pomoć.

Protiv vozača osobnog vozila koji je skrivio nesreću policija će podnijeti kaznenu prijavu, ističu u PU sisačko-moslavačkoj.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara