Iz proračuna 30 milijuna kuna za infrastrukturne projekte u Dubrovačko-neretvanskoj županiji

Predsjednik HDZa Dubrovačkoneretvanske županije i saborski zastupnik Frano Matušić danas je na konferenciji za novinare govorio o prekjučerašnjoj sjednici Hrvatskoga sabora, na kojoj je prihvaćen državni proračun, te o novcu osiguranom za projekte u Dubrovačkoneretvanskoj županiji.

Ističući da je za tu najjužniju hrvatsku županiju osigurano 30 milijuna kuna, Matušić je posebice izdvojio velika ulaganja u dubrovačku Luku "Gruž", zatim izgradnju kontejnerskog terminala u Luci "Ploče", izradbu projekte dokumentacije za Zračnu luku "Brna" na otoku Korčuli, izgradnju kanalizacijskog sustava u Veloj Luci, te nastavak izgradnje vodovodne mreže za Elafitske otoke.

"Riječ je o projektima koji život znače za Dubrovačko-neretvansku županiju", ocijenio je zastupnik Frano Matušić, te istaknuo da će se nastaviti svi projekti koje je počela bivša Vlada.

Komentirajući nedavne istupe čelnika Hrvatske stranke prava (HSP), vezane uz prodaju Dubrovačke banke, Matušić je rekao kako "nitko nema ekskluzivno pravno postavljati pitanja vezana uz neki događaj ili slučaj, pa tako ni HSP".
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodao je da je dubrovačko Gradsko poglavarstvo na dnevni red stavilo osnutak nove Dubrovačke banke, što najbolje govori koliko se važnosti daje tom pitanju.

Saborski zastupnik Matušić ponovio je stajalište predsjednika Vlade dr. Ive Sanadera da će se u idućih mjesec dana istražiti sve pojedinosti vezane uz prodaju Dubrovačke banke, te da će o njima biti obaviještena i hrvatska javnost.

(Hina) xhš ysp

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara