Iz riječke Dječje bolnice otpušten dječak iz Doma u Malom Lošinju

RIJEKA, 19. ožujka (Hina) Petnaestogodišnji dječak iz Vinkovaca koji se liječio u Dječjoj bolnici u Rijeci nakon što su ga 8. veljače u Odgojnom domu u Malom Lošinju pretukla četvorica domskih štićenika jutros je otpušten na kućnu njegu k teti u Rogoznicu, izvijestili su s Kirurškog odjela te bolnice.

Dječakovo stopalo, koje je najteže ozlijeđeno zbog lomova kostiju od udaraca šipke, dostatno je oporavljeno da dječak može hodati sam, a i ostale ozljede na tijelu su izliječene.

Dječak će s odobrenjem socijalnog radnika iz Vinkovaca, pod čijim je skrbništvom bio, nakon današnjeg razgovora u nadležnom ministarstvu otići u stan svoje tete u Rogoznicu. Kad je premlaćen, dječak nije mogao biti vraćen ni u Odgojni dom u Malom Lošinju, ni u neki drugi dom. Dječakova majka je poginula a otac ga je zapuštao u odgoju te je naposljetku završio u domu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Dječaka su 8. veljače četvorica štićenika istoga doma u Čikatu u Malom Lošinju pretukla oštrim predmetom i ozlijedila cigaretnim žarom, ispisavši mu na leđima riječ "druker", a stopalo su mu smrskali udarcima šipkom. Sva četvorica su kazneno prijavljena za nanošenje teških tjelesnih ozljeda, a protiv trojice 17-godišnjaka postupak će se voditi redovitim putem, odnosno branit će se sa slobode.

Prvoosumnjičenik J. L. (18) nalazi se u jednomjesečnu pritvoru u Rijeci. On je osumnjičen da je organizirao premlaćivanje, da je cigaretnim žarom urezao riječ "druker" te da je dječaka udarao metalnom šipkom po stopalima.

(Hina) xdsil yvkn

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara