Iz sabora kažu da nisu neradnici, poručuju da će do Uskrsa raditi još 28 dana - dan više nego 2016.

Iz sabora kažu da nisu neradnici, poručuju da će do Uskrsa raditi još 28 dana - dan više nego 2016.

Foto: FaH

HRVATSKI sabor ovaj tjedan ima stanku i neće, dakle, plenarno zasjedati tri dana, potvrdili su na Markovu trgu, napominjući da je tako još početkom siječnja odlučilo saborsko Predsjedništvo i da tada nitko od njegovih članova nije imao zamjerki na to, zbog čega odbacuju prozivke o neradu.

Saborsko Predsjedništvo čine predsjednik Gordan Jandroković i potpredsjednici - HDZ-ovi Milijan Brkić i Željko Reiner, nezavisni Furio Radin, Mostov Božo Petrov i SDP-ov Siniša Hajdaš Dončić. Predsjedništvo se može i proširiti ako predsjednik na njega pozove predsjednike klubova i odbora. U saboru odbacuju da je do stanke došlo iznenada.

Do uskrsnih blagdana radit će 28 dana

Plan rada aktualne, 7. sjednice, navode, još je u siječnju objavljen na saborskim mrežnim stranicama i iz njega je vidljivo da je stanka već tada planirana. Zastupnici će je, kažu, iskoristiti za rad u izbornim jedinicama, za susrete s građanima i za međunarodne aktivnosti.

U sabor se vraćaju u srijedu 28. veljače, gdje će plenarno zasjedati do petka 23. ožujka.

Zbrojeno, do uskrsnih će blagdana plenarno raditi 28 dana, jedan dan više nego, primjerice, 2016., kažu u saboru i odbacuju prozivke o neradu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara