Iz Švicarske se vratila u Hrvatsku pa ostala šokirana: "Ovdje vladaju nečasni i nepošteni profiteri"

Iz Švicarske se vratila u Hrvatsku pa ostala šokirana: "Ovdje vladaju nečasni i nepošteni profiteri"

Foto: 123rf

ANA M. odlučila se nakon starosne mirovine iz Švicarske vratiti u Hrvatsku, ali je ostala šokirana onim što ju je snašlo, piše CroExpress. Ogorčena je, kaže, zbog birokracije koja je učinila da brzo požali što je na Hvaru odlučila napraviti kuću.

"Ako želite vidjeti što ljudi rade i što znači korupcija u malome mjestu, posjetite mene u Jelsi na otoku Hvaru! Na svu sreću nisam se u potpunosti vratila u Hrvatsku, dočekala sam starosnu mirovinu u Švicarskoj gdje sam je i stekla. Nažalost, sagradila sam kuću za koju već četrnaest godina rješavam papire zahvaljujući neučinkovitosti i bezobrazluku susjeda, bivšeg odvjetnika, geometara, načelnika općine itd", kaže Ana.

"U državi vladaju nečasni i nepošteni"


"Neki će reći da toga ima svugdje, da se mi iseljenici ne znamo prilagoditi. Nije istina, istina je da u državi vladaju nečasni i nepošteni… Ja se tome ne mogu prilagoditi i nemam se čemu diviti. Hrvatska koju danas imamo nije Hrvatska koju smo željeli", nastavlja.

"To vam je Amen i prava istina. Puk u Hrvatskoj prilagodio se nekim čudnim došljacima i profiterima. Koje nam poruke šalju političari? Nama svima sigurno samo jednu: Ostanite gdje već jeste!

Nacionalnost i naš ponos neće nam uništiti, to prenosimo našoj djeci i učimo ih da žive pošteno i od svog rada", zaključuje umirovljenica. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara