Iz vagona na zagrebačkom ranžirnom kolodvoru iscurilo oko litre opasna otpada

IZ VAGONA na Ranžirnom kolodvoru u Zagrebu danas je iscurila manja količina opasna otpada oko litre otpadne lako zapaljive tekućine, izvijestio je večeras Državni centar za obavješćivanje, koji je te podatke dobio od Ministarstva zaštite okoliša i prostornog uređenja.

U nazočnosti inspektora zaštite okoliša, vodopravnog inspektora i predstavnika drugih služba vagon je izdvojen, a curenje zaustavljeno. Zavod za javno zdravstvo grada Zagreba uzeo je uzorke otpadne tekućine, pa se sutra očekuju rezultati analize.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Dekontaminaciju vagona i pretakanje u drugi vagon obavlja riječka tvrtka IND-EKO.

Na Ranžirnom kolodvoru u Zagrebu jutros oko 8 sati primijećeno je curenje opasna otpada iz željezničkog vagona koji je prevozio opasne otpadne tvari: tekući lijek koji se ubraja u lako zapaljivu otrovnu tekućinu, zatim otrovni lijek u krutu stanju, jako zapaljive boje i lakove te jako zapaljivu tekućinu toulen.

Prijevoz opasna otpada obavljala je matuljska tvrtka "Ecooperativa", za što je i dobila odobrenje Ministarstva zaštite okoliša i prostornog uređenja. Uvoznik je opasna otpada austrijska tvrtka Femware u Beču, objavio je Državni centar za obavješćivanje.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara