Izabrana trojica kandidata za Đapićevu fotelju

Izabrana trojica kandidata za Đapićevu fotelju

Tekst: Z.J.
Foto: Arhiva

TROJICA kandidata Danijel Srb, Pejo Trgovčević i Tomislav Vlajnić pretendenti su za predsjedničku poziciju u Hrvatskoj stranci prava. Povjerenstvo stranke odlučilo je o ovoj trojici kandidata na temelju uvjeta koje su oni morali zadovoljiti. Desetogodišnji stranački staž i podršku jedne županijske organizacije stranke imaju sva trojica potencijalnih Đapićevih nasljednika. Osim njih, kandidaturu su predali i Damir Štimac i Ivanka Zaić iz Zagreba, ali njihove kandidature nisu uvažene jer nisu dobili podršku zagrebačke organizacije HSP-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za sljedeći tjedan je najavljena tiskovna konferencija na kojoj će biti predstavljena sva trojica kandidata za Đapićevog nasljednika.

Danijel Srb, jedini saborski zastupnik HSP-a u ovom mandatu, dugogodišnji je suradnik Đapića u Osijeku i uživa njegovo povjerenje. Đapić ga je u niz prilika podržao kao svog nasljednika pa je time zaradio status favorita. Drugi kandidat, Pejo Trgovčević ima iskustva u saborskim klupama iz "zlatnog doba" HSP-a, a trenutno obnaša funkciju predsjednika Glavnog stana, predstavničkog tijela stranke. O Tomislavu Vlajniću poznato je da je liječnik iz Slavonskog broda u kojem stranka ima političku podršku, prenosi Seebiz.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara