Izabrani finalisti nagrade "Radoslav Putar" za 2003.

STRUČNI odbor Nagrade Radoslav Putar za mlade likovne stvaraoce izabrao je finaliste koji će se ove godine natjecati za šestotjedni boravak u New Yorku i za samostalnu izložbu koja će se održati u proljeće 2004., izvijestio je danas Institut za suvremenu umjetnost.

Finalisti natječaja za 2003. su Željka Gradski Galić (1975.), Ana Kadoić (1974.), Danijel Milčić (1980.) i Nika Radić (1968.).

Željka Gradski Galić, kiparica je koja se bavi instalacijama izvedenima od prirodnih materijala i u prirodi te fotografijom i digitalnom fotografijom.

Ana Kadoić u svom se umjetničkom radu koncentrira na vizualne aspekte forme, na ono što je izvan i iza fizičkog objekta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Danijel Milčić je fotografski dizajner, dosad najmlađi finalist natječaja, koji u svojim fotografijama pokazuje osjetljivost na motive i njihovo likovno oblikovanje i predstavljanje.

Nika Radić je umjetnica s dugogodišnjim iskustvom i brojnim izložbama, na kojima se predstavljala skulpturom i bavila pitanjem prostora. Bavi se prijenosom poruke - govorne, jezične i umjetničke, i istražuje komunikaciju djela s publikom.

Nagradu Radoslav Putar za mlade likovne stvaraoce osnovao je prošle godine zagrebački Institut za suvremenu umjetnost (SCCA) u suradnji s partnerima iz inozemstva, The Foundation for a Civil Society, Trust for Mutual Understanding i SCCA Slovačka.

U stručnom odboru bili su Tanja Dabo, prošlogodišnja dobitnica Nagrade Radoslav Putar, Jasna Galjer sa zagrebačkog Filozofskog fakulteta, Ljiljana Kolešnik s Instituta za povijest umjetnosti, Igor Španjol iz ljubljanske Moderne galerije te Janka Vukmir iz zagrebačkog Instituta za suvremenu umjetnost.

Izabrani finalisti predstavit će se 30. lipnja na otvorenju zajedničke izložbe u Galeriji Križić-Roban. Tada će se proglasiti dobitnik Nagrade Radoslav Putar za 2003., koji će od sredine listopada do sredine prosinca boraviti u New Yorku, a iduće će se godine predstaviti samostalnom izložbom.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara