Izabrano novo vodstvo sisačko-moslavačkog HDZ-a, a petero nezadovoljnih iz starog vodstva napustilo sjednicu

Županijski odbor HDZa Sisačkomoslavačke županije večeras je na konstituirajućoj sjednici u Sisku većinom glasova izabrao potpredsjednike, tajnika, rizničara i člana Središnjeg odbora, a petero bivši stranačkih dužnosnika napustilo je sjednicu prije glasovanja, nezadovoljni što među predloženim kandidatima za nove dužnosnike nije bilo nikoga iz starog vodstva.

Za potpredsjednike su izabrani predsjednik Gradskog odbora (GO) HDZ-a Petrinje Vlado Kireta, saborski zastupnik i potpredsjednik GO HDZ-a Siska Željko Krapljan, Ivica Vulić iz Novske i gradonačelnik Hrvatske Kostajnice Davor Govorčinović. Za tajnika je izabran načelnik Općine Martinska Ves Stjepan Ivoš, dok je za rizničara izabran Zlatko Grdić iz Kutine. Za člana Središnjeg odbora HDZ-a izabran je gradonačelnik Gline Marko Sremić.

Novi dužnosnici izabrani su većinom glasova, dok je predsjednik Županijskog odbora (ŽO) HDZ-a Sisačko-moslavačke Ivan Šantek iz Gline, zamjenik sisačko-moslavačkog župana, izabran na izbornoj skupštini Županijske organizacije HDZ-a održanoj 13. travnja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Bivši predsjednik ŽO HDZ-a, ravnatelj Lječilišta Topusko i saborski zastupnik Željko Nenadić, sisačko-moslavački župan Đuro Brodarac i još tri člana ŽO-a, bivši potpredsjednici Željko Jajčinović iz Siska i Željko Uzel iz Kutine i rizničarka Vlasta Bača, napustili su sjednicu prije glasovanja, nezadovoljni što među predloženim kandidatima za nove dužnosnike nije bilo nikoga iz starog vodstva.

Predsjednik ŽO HDZ-a Ivan Šantek za sutra je sazvao konferenciju za novinstvo na kojoj će izvijestiti o konstituirajućoj sjednici.

(Hina) xmalj ymć

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara