Izaslanstvo Korzike u Dubrovniku

Dubrovačka gradonačelnica Dubravka Šuica i dubrovačkoneretvanski podžupan Vedran Leleković primili su danas izaslanstvo Korzike koje je vodio gradonačelnik glavnoga grada Ajaccia Simon Renucci. L

Na primanju su bili veleposlanik Francuske u Hrvatskoj Francis Bellanger, hrvatska veleposlanica pri UNESCO-u Neda Ritz, zamjenik dubrovačke gradonačelnice Frano Matušić i pročelnica Upravnog odjela za zaštitu okoliša grada Dubrovnika Nike Sudarević.

Dubrovačka gradonačelnica u razgovoru je posebice upozorila na nastojanja Gradske uprave da se očuva kulturna baština i obnove spomenici teško oštećeni u srbocrnogorskoj agresiji na Dubrovnik.

Posebice je zahvalila na pomoći koja je s Korzike stigla u Dubrovnik u najtežim danima godine 1991., te je istaknula kako se nada da će posjet pridonijeti intenzivnijoj suradnji.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Grad Dubrovnik je grad-prijatelj austrijskoga Graza, švedskog Helsinborga, njemačkoga Bad Homburga, talijanskih gradova Raguze i Ravene, a uskoro očekujemo i potpisivanje povelje o prijateljstvu s engleskim Winsdorom", istaknula je Dubravka Šuica.

Dodala je kako vjeruje da će posjet izaslanstva Korzike biti početak uspostave prijateljskih odnosa između Ajaccia i Dubrovnika.

(Hina) hš sp

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara