IZASLANSTVO MEI-ja U POSJETU SRODNOME SEKTORU MAKEDONSKE VLADE

Izaslanstvo Ministarstva za europske integracije (MEI) od četvrtka boravi u dvodnevnom radnom posjetu srodnome sektoru u vladi Republike Makedonije gdje će poglavito razgovarati o prilagodbi nacionalnog zakonodavstva Europskoj uniji i pripremama za članstvo u EU.

Kako je u četvrtak priopćeno iz MEI-ja u Zagrebu, izaslanstvo, koje vodi zamjenik ministra Orsat Miljenić, s makedonskim će kolegama razgovarati i o hrvatskim iskustvima u pripremama za podnošenje zahtjeva za članstvo u EU.

Tema razgovora bit će i rad na pripremama za odgovore na Upitnik Europske komisije koje je Hrvatska predala početkom listopada.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

U sklopu boravka održat će se i prvi sastanak radne skupine uspostavljene na temelju Memoranduma o suradnji u procesu europskih integracija između hrvatskog MEI-ja i Sektora za europske integracije makedonske vlade.

Taj su memorandum 15. ožujka potpisali ministar europskih integracija Neven Mimica i Radmila Šekerinska, zamjenica predsjednika vlade Republike Makedonije, podsjeća se u priopćenju.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara