Izbio požar u zgradama u kojima su Imunološki i Zavod za javno zdravstvo

Izbio požar u zgradama u kojima su Imunološki i Zavod za javno zdravstvo
Foto: Igor Soban/PIXSELL

UGAŠEN je požar koji je danas ujutro buknuo u podrumu dviju zgrada u Rockefellerovoj u Zagrebu, u kojima je, među ostalim, Zavod za javno zdravstvo i Imunološki zavod, a vatra je zahvatila arhivsko gradivo i uređaje za omekšavanje vode. Vatrogasci dogašavaju vatru i za sada se ne zna što je izazvalo požar.

Prema priopćenju gradskog Ureda za upravljanje u hitnim situacijama, u 4:51 sat zagrebačka Javna vatrogasna postrojba zaprimila je obavijest o požaru na adresi Rockefellerova 2. Iz još neutvrđenih razloga gorjeli su podrumski prostori u kojima se nalazi arhivska građa i uređaji za omekšavanje vode, a za koje još nije utvrđen stupanj oštećenja.

Obilaskom podrumskih prostorija na adresi Rockefellerova 7 uočeno je da i tu gori arhivsko gradivo. U gašenju požara sudjelovao je 21 vatrogasac i šest vatrogasnih vozila.

Požari na obje adrese su ugašeni, a u tijeku su postupci raskapanja i dogašivanja. Na terenu se, osim policije i vatrogasaca, nalazi i dežurni tim Ureda za upravljanje u hitnim situacijama, a uzrok požara bit će poznat nakon policijskog očevida, navodi se u priopćenju.

Hrvatski zavod za javno zdravstvo je smješten u na broju 7 Rockefellerove, a na broju 2 je, među ostalim, Epidemiološka ambulanta i Imunološki zavod.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
;
Učitavanje komentara