IZBORI U IZRAELU-ISTRAŽIVANJE: LABURISTI ĆE DOŽIVJETI PORAZ

Samo nekoliko dana prije održavanja izbora, izraelska Laburistička stranka suočena je s mogućnošću ponižavajućeg poraza, pokazuju rezultati anketa objavljeni u izraelskom tisku od četvrtka.

Prema istraživanjima objavljenim u trima izraelskim novinama, na izborima koji će se održati 28. siječnja, stranka Likud izraelskog premijera Ariela Sharona trebala bi pobijediti, izraelska Laburistička stranka izgubiti dio mjesta u parlamentu, a stranka desnog centra Shinui dobiti veći broj glasova od laburista.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Likud u Knessetu (koji ima ukupno 120 mjesta) sada ima 19 mjesta, a predviđa se da će ih nakon izbora u utorak osvojiti između 31 i 34, prenose listovi Ha´aretz, YAediot Aharanot i Ma´ariv.

Laburisti koji trenutačno u parlamentu imaju 25 mjesta, prema istraživanju, dobiti samo 18 ili 19 mjesta, što će biti najmanji broj mjesta u parlamentu stranke koja je na čelu Izraela bez prekida bila od 1948. do 1977. Stranka desnog centra Shinui mogla bi osvojiti između 15 i 17 mjesta, a sada ih ima šest. List Ha´aretz ističe kako se 16 posto birača još nije odlučilo za koga će glasovati.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara