"Izborom Karamarka i Šimonovića predsjednik Mesić se našao u izvršnoj vlasti"

"Izborom Karamarka i Šimonovića predsjednik Mesić se našao u izvršnoj vlasti"

"HRVATSKA je ponovno zrela za vladu nacionalnog jedinstva i to zbog nesigurnosti i ekonomske situacije", rekao je danas predsjednik Istarskog demokratskog sabora (IDS) Ivan Jakovčić na konferenciji za novinare komentirajući promjene u Vladi Ive Sanadera.

Vlada nacionalnog jedinstva

Naime, Jakovčić je istaknuo kako Hrvatskoj danas trebaju nove radikalne političke promjene u borbi protiv nagomilanih problema kao što je mafija i rast nasilja u Hrvatskoj, ulazak Hrvatske u Europsku uniju te svjetske financijske krize.

"Svi ti problemi više su nego vrijedni da predsjednik Mesić pozove sve parlamentarne stranke na konzultacije zbog stanja u državi", istaknuo je Jakovčić, dok je Damir Kajin zastupnik IDS-a  novinarima rekao kako se urušio sigurnosni sustav u zemlji u posljednjih deset dana. Kajin smatra kako u Hrvatskoj trenutno postoji konsenzus protiv organiziranog kriminala,  "ali ne s ovom Vladom".

Nitko nema ništa protiv novih ljudi, ali to nije dovoljno

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nitko od nas iz opozicije nema ništa protiv novih ljudi u Vladi odnosno Karamarka i Šimonovića no riječ je o ljudima koji sada spašavanju Sanaderovu Vladu, a njihovo imenovanje je 'mala promjena' budući da same promjene u Vladi nisu dovoljne za borbu protiv organiziranog kriminala", ističe Kajin dodajući kako se Karamarko i Šimonović mogu smatrati "Mesićevim ljudima" te da je dobro da se na taj način predsjednik Mesić našao u izvršnoj vlasti. 

Ovoj vijesti svakako dodajmo i onu kako se predsjednik Stjepan Mesić koji se nalazi u Evianu na trodnevnoj međunarodnoj Konferenciji o svjetskoj politici očitovao o jučerašnjem prijedlogu SDP-a koji zbog trenutne situacije traži da se raspišu prijevremeni parlamentarni izbori.

Mesić nije za prijevremene izbore

"Nisam siguran da je moguće ići na prijevremene izbore s obzirom na odnos snaga u Saboru, ali i u cijelom društvu. Pravo je SDP-a da to traži, ali mislim da je to nemoguće izvesti", rekao je Mesić u izjavi za Večernji list.

I.Ć.
Foto:Index (Arhiva)

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara