Izbrisana službena web stranica Melanije Trump jer je pisalo da je završila fakultet u Ljubljani - a nije

Izbrisana službena web stranica Melanije Trump jer je pisalo da je završila fakultet u Ljubljani - a nije

Screenshot: melania.com

JUČER je izbrisana skužbena web stranica Melanije Trump, supruge republikanskog predsjedničkog kandidata Donalda Trumpa, javlja Huffington Post.

Brisanje stranice povezano je s polemikom koja se vodila u američkim medijima nakon što je Melania uhvaćena kao plagijatorica govora Michelle Obama, prve američke dame.

Na konvenciji republikanaca prošloga tjedna, Melania je održala govor identičan govoru gospođe Obama prije osam godina a u medijima je krenula lavina negativnih komentara o obrazovanju ne samo Melanije Trump već i o sustavu obrazovanja u postkomunističkim zemljama, uključujući i Sloveniju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Upravo je to najvjerojatniji razlog uklanjanja njezine web stranice jer je na njoj pisalo kako je gospođa Trump završila dodiplomski studij arhitekture i dizajna na Sveučilištu u Ljubljani.

Tu informaciju izravno pobija knjiga o njezinu životu objavljena početkom ove godine u kojemu točno piše da je Melania napustila fakultet nakon prve godine studija i posvetila se karijeri modela.

Iz Trumpova izbornog stožera nisu htjeli izravno odgovoriti je li Melania završila fakultet a na Twitteru se jučer oglasila i sama supruga predsjedničkog kandidata: “Moja web stranica izrađena 2012. godine uklonjena je jer ne odražava moje trenutačne poslovne i stručne interese”.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara