Izgubljen u prijevodu: Grdović policiji rekao da ipak ne bi zapalio homoseksualce

Foto: Marko Miščević / Cropix

MLADEN GRDOVIĆ danas je ispitan u zadarskoj policiji. Kazao im je kako su ga novinari krivo interpretirali i da nikako nije kazao da bi homoseksualce odveo na udaljeni otok i zapalio. Dodao je kako nije najbolje ni shvatio što ga pitaju i da ga gay populacija uopće ne zanima.

Zločin iz mržnje

Izvještaj s Grdovićevim iskazom poslan je u splitsku Policijsku upravu, koja se vrijedno bavi procesuiranjem izgrednika na subotnjem Gay Prideu, ali hvataju i one koji su širili jezik mržnje po medijima i internetu. Zasada za zločin iz mržnje imaju tek tri kazneno prijavljena, ali tvrde da i dalje rade na procesuiranju većeg broja počinitelja. Oformili su čak i poseban tim. 

Začuđena lica u splitskoj policiji: Grdovića ispitati?!

Zanimljivo je možda i kako su policajci uopće zaključili da trebaju ispitati Grdovića nakon što je na dan splitske gay parade u domicilnoj Slobodnoj Dalmaciji osvanuo njegov "humanistički apel".

Naime, koji sat nakon debakla na rivi, novinari su zapitali čelnike splitske policije, namjeravaju li to napraviti. Šok na njihovim licima teško je uopće opisati. Premda su ustvrdili da mjesec dana uoči splitskog Pridea prate internet i medije ne bi li locirali potencijalne probleme, nekim čudom piromanski raspoloženi Grdović potpuno im je promaknuo.

Tek je dva dana nakon Pridea i lavine kritika na policijsko postupanje, glasnogovornik MUP-a Krunoslav Borovec potvrdio da će ga ipak ispitati.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara