Izložba "Svjetlo" i Instalacija "Zagreb Boogie Woogie" u HDLU-u

Izložba radova 19 hrvatskih autora pod nazivom "Svjetlo", te svjetlosna instalacija uglednog albanskog umjetnika Sisleja Xhafe "Zagreb Boogie Woogie" bit će otvorene 26. ožujka u Hrvatskom društvu likovnih umjetnika.

Autor koncepcije izložbe Zvonko Maković izjavio je na današnjoj konferenciji za novinstvo da svi autori kao jedinu stvaralačku materiju u svojim radovima koriste svjetlost.

Posjetitelji će imati prigodu vidjeti radove Davora Antolića Antasa, koji je i autor postava izložbe, Ivana Faktora, Ivane Franko, Ante Jerkovića, Mladena Galića, Julije Knifer, Ivana Marušića Klifa, Antuna Motike, Magdalene Pederin, Gorana Petercola, Vesne Pokas, Dubravke Rakoci, Damira Sokića, Aleksandra Srneca, Ljerke Šibenik, Slavena Tolja, Ksenije Turčić, Mirjane Vodopije i Vlade Zrnića.

Mladi autor Sislej Xhafa rođen je u Peći 1970. godine, a danas predstavlja veliko ime u suvremenoj svjetskoj umjetnosti. Školovao se u Engleskoji i Italiji. Dva je puta izlagao na Venecijanskom bijenalu, a imao je i nekoliko samostalnih izložbi u prestižnim svjetskim galerijama.

Projekt "Zagreb Boogie Woogie" Sisleja Xhafe, koji je u skici poslao kao prijedlog, posve se slučajno poklopio s idejom izložbe "Svjetlo", te je tako i postao njezinim dijelom, rečeno je.

Izložba će biti otvorena do 10. svibnja.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara