Izrael bombardirao 25 ciljeva u Pojasu Gaze

Izrael bombardirao 25 ciljeva u Pojasu Gaze
Foto: Hina/EPA

IZRAELSKA vojska objavila je jutros da je izvela niz zračnih udara na 25 pozicija palestinske militantne skupine Hamas u Pojasu Gaze nakon što su palestinski militanti ispalili 45 projektila iz te enklave na Izrael. 

Do najnovije razmjene vatre, koja se zbila pred zoru, dolazi u trenutku kada se računa da je oko 130 Palestinaca ubijeno duž granice u posljednjih mjeseci otkako Palestinci u Pojasu Gaze masovno prosvjeduju. 

Za sada nema izvješća o ranjenima s bilo koje od strana.

Bombardirali Hamasove položaje

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izraelski zrakoplovi bombardirali su 25 ciljeva uključujući Hamasove vojne položaje, objavila je izraelska vojska. Hamas, militantna skupina koja je na vlasti u Pojasu Gaze, nije preuzela odgovornost za ispaljene projektile.

Manje militantne skupine, poput skupine Islamski džihad, djeluju djelomice neovisno o Hamasu i ranije su ispaljivale rakete na Izrael. Vojska je za ispaljivanje raketa optužila Hamas istaknuvši da je on "odgovoran za sve što se zbiva u Pojasu Gaze te će snositi posljedice za namjerno širenje svog terora prema izraelskim građanima". 

Posljednjih mjeseci Palestinci su preko granice u Pojasu Gaze upućivali zmajeve sa zapaljivim tvarima koje su izazivale požare na izraelskim poljoprivrednim i šumskim površinama.

Oko dva milijuna ljudi živi u Gazi, većina njih izbjeglice iz područja koja su sad dio Izraela. Teritorij je pod kontrolom Hamasa već više od desetljeća, a kroz to vrijeme Hamas je vodio tri rata protiv Izraela.  

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara