Izrael napadima iz zraka pokušao ukloniti čelnike Hezbollaha

VIŠE desetaka izraelskih ratnih zrakoplova izbacilo je u srijedu 23 tone eksploziva na bunker Hezbollaha nakon dojave da se u bunkeru u južnom predgrađu Bejruta nalaze čelnici te skupine, izjavili su izraelski vojni izvori.

Izraelski list Maariv na svojim internet stranicama je izvijestio da se vjeruje kako se u trenutku napada u bunkeru u južnom Bejrutu nalazio vođa Hezbollaha Sayyed Hassan Nasrallah. Hezbollah je izjavio da u napadima nije ubijen niti jedna od njegovih čelnika.

"Hezbollah opovrgava da je u posljednjem bombardiranju u južnom predgrađu ubijen bilo tko od njegovih čelnika ili osoblja", rekla je ta skupina u izjavi poslanoj agenciji Reuters.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na internet stranici izraelskog lista navodi se izjava neimenovanog izraelskog višeg vojnog dužnosnika da su obavještajne informacije koje su dobile snage sigurnosti pokazale da se Nasrallah tamo nalazio.

Na internet stranicama ostalih izraelskih listova kaže se da je izdana zapovijed za višestruke napade čim je vojska dobila informacija da se u bunkeru nalazi viši dužnosnik Hezbollaha. Hezbollah je rekao da je napadnuta zgrada bila džamija u gradnji a ne bunker čelnika Hezbollaha.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara