"Izrael neće oklijevati u poduzimanju oštrih mjera protiv Hezbollaha"

"Izrael neće oklijevati u poduzimanju oštrih mjera protiv Hezbollaha"
AMERIČKA državna tajnica Condoleezza Rice izjavila je u utorak na sastanku s izraelskim premijerom Ehudom Olmertom da je došlo vrijeme za novi Bliski istok i trenutačno okončanje nasilja u regiji.

"Vrijeme je za novi Bliski istok. Vrijeme je da kažemo onima koji ne žele drukčiji Bliski istok da ćemo prevladati mi, a ne oni", kazala je.

"Sigurna sam da postoje oni koji žele u začetku ugušiti demokratski i suvereni Libanon", dodala je.

"Mi želimo da se hitno okonča nasilje", kazala je Rice ponovivši da prekid vatre u Libanonu mora doći s uvjetima koji će omogućiti postizanje trajnog mira.

Olmert je rekao da je Izrael odlučan nastaviti borbu protiv Hezbollaha, te da njegova vlada "neće oklijevati u poduzimanju oštrih mjera protiv onih koji gađaju nevine civile s tisućama raketa i projektila samo s da ih ubiju."

Više od 432 osobe ubijene su u Izraelu i Libanonu otkad u počeli sukobi 12. srpnja između izraelskih snaga i gerilaca Hezbollaha.

U Libanonu je ubijena najmanje 391 osoba, a ranjeno je 1 596, priopćili su libanonski dužnosnici. Među njima je 20 vojnika i najmanje 11 gerilaca.

Izraelske vlasti priopćile su da je 41 osoba poginula, uključujući 24 vojnika. Više od 300 civila i 30 vojnika je ranjeno.

Index.hr/Hina
 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara