Izrael odbija preporuku Opće skupštine UN-a o Arafatu

IZRAEL je  odbio preporuku Opće skupštine Ujedinjenih naroda kojom se od židovske države traži da ne deportira palestinskoga predsjednika Jasera Arafata te da ne ugrožava njegovu sigurnost.

"Izrael žali zbog činjenice da su Palestinci još jednom odlučili trošiti energiju na retoriku, kao što je slučaj s ovom odlukom Opće skupštine UN-a, umjesto da se usredotoče na bitno, a to je zajednička borba protiv terorizma", kaže se u službenom priopćenju ministarstva vanjskih poslova.

Dužnosnici izraelske vlade već prije su tu preporuku nazvali irelevantnom i rekli da se njome daje legitimitet poznatomu teroristu.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nabil Abu Rudeineh, visoki Arafatov suradnik, pozdravio je odluku i rekao da je ona pljuska u lice Izraelu i jasna poruka podrške Arafatu i palesitnskome narodu.

Nasmiješeni je Arafat pokazivao pobjedničko V kad se obratio stotinama pristaša koji su se poslijepodne okupili u njegovu sjedištu u okupiranome Ramallahu.

Opća skupština u petak je na inicijativu arapskih zemalja prihvatila tu mjeru o Arafatu sa 133 glasa za i četiri protiv (Izrael, Sjedinjene Države, Marshallovi Otoci i Mikronezija), a 15 je zamalja bilo suzdržano.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara