"Izrael otvara vrata pakla"

FOUAD SINORA, predsjednik libanonske Vlade je pozvao Hezbollah da oslobodi dva zatočena izraelska vojnika, te upozorio da je silina izraelskog odgovora neprihvatljiva.

Iz ratnog Libanona počelo se povlačiti i osoblje UN-a, koje se tako pridružilo desecima tisuća stranaca koje su već napustile zemlju izloženu žestokim izraelskim napadima.

U utorak je u izraelskim raketiranjima poginulo 11 libanonskih vojnika, dok je u napadu Hezbollaha na izraelski grad Naharyiju poginuo jedan civil. Libanonskoj vojsci je naređeno da ne odgovora na izraelske napade, ali je samo u posljednja dva dana u zračnim napadima na vojarnu kod Bejruta i luku Abdeha poginulo 20 libanonskih vojnika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izraelski premijer Ehud Olmert je ponovio zahtjeve svoje Vlade za bezuvjetnim puštanjem otetih vojnika i hitnim razoružanjem Hezbollaha.

Tzipi Livni, izraelska ministrica vanjskih poslova je na razgovorima s pregovaračima UN-a, koji nastoje dogovoriti primirje, rekla da obustavi vatre mora prethoditi raspoređivanje libanonske vojske na područjima gdje se sada nalazi Hezbollah i oslobađanje otetih vojnika.

Britanski ratni brodovi su u Beirutu počeli evakuaciju 12 tisuća Britanaca, kao i 10 tisuća onih koji imaju dvojno britansko-libanonsko državljanstvo na Cipar.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara