Izrael pozdravlja, Palestinci osuđuju američki veto u UN-u na osudu ubojstva Yassina

IZRAEL je u petak pozdravio veto SAD-a na prijedlog rezolucije Vijeća sigurnosti UN-a kojom se osuđuje ubojstvo duhovnog vođe Hamasa šeika Ahmada Yassina izvedeno u ponedjeljak, dok je Palestinska samouprava taj potez u petak osudila.

"Izrael jako cijeni nepopustljivost koju je tijekom glasovanja iskazala administracija američkog predsjednika Georgea W. Busha koji je još jednom stao u obranu načela borbe protiv terorizma", kazao je savjetnik izraelske vlade Dore Gold.

Predmet intenzivnih pregovora u posljednjih 48 sati, prijedlog rezolucije koju je u ime Palestinaca iznio Alžir, dobio je 11 glasova za i jedan protiv. Tri države su se suzdržale - Velika Britanija, Njemačka i Rumunjska.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Palestinske su vlasti osudile američki veto na prijedlog rezouclije, istaknuvši to može jedino ohrabriti Izrael da nastavi napade.

"Stvarno se bojimo da će taj američki veto Izrael interpretirati kao ohrabrenje da nastavi svoj put nasilja, agresije i ubojstava", kazao je palestinski ministar za pregovore Saeb Erekat.

Ocijenivši tekst "neuravnoteženim" američki veleposlanik u UN-u John Negroponte je kazao pred Vijećem sigurnosti da prijedlog "šuti o terorističkim djelima koje je počinio Hamas".
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara