Izraelci ubili 14-godišnjeg palestinskog dječaka, vojska pretražuje palestinske izbjegličke logore

IZRAELSKA vojska u utorak rano ujutro ubila je 14-godišnjeg palestinskog dječaka tijekom akcije rušenja kuća buldžerima u izbjegličkom logoru Rafahu, objavile su agencije.

Izraelski mediji navode izjave svjedoka u kojima se tvrdi kako su vojnici ustrijelili dječaka dok se približavao jednom buldožeru koji je sudjelovao u operaciji kuće za koju vojska tvrdi da je služila kao paravan za napade na vojnike.

Izraelski vojni izvori tvrde kako su vojnici u utorak ujutro na prijelazu Erez između Izraela i pojasa Gaze uspjeli spriječiti napad bombaša samoubojice. Graničari su navodno postali sumnjičavi kad se Palestinac približio kontrolnoj točki bez odgovarajućih isprava. Uhićen je, nakon čega je otkrivena eksplozivna naprava skrivena u odjeći.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Riječ je bila o pojasu s eksplozivom, drukčijem od ijednog s kojim su se vojnici dosad susretali, jer je bio "sašiven tako da liči na muške gaće", rekla je vojna glasnogovornica.

U pojasu Gaze u ponedjeljak su izraelski vojnici ubili 34-godišnjeg Palestinca. Kako tvrdi vojska, on je želio napasti židovsko naselje, a ubijen je u trenutku kad je želio dohvatiti bombu skrivenu među biljkama u stakleniku.

Tridesetak džipova i oklopnih vozila izraelske vojske, uz pratnju borbenih helikoptera, upalo je istodobno u Jenin i tamošnji izbjeglički logor, počevši opsežnu operaciju pretraživanja kuća.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara