Izraelska Maddie McCann: Majka se zaljubila u svekra, pa se riješili njene kćeri

Izraelska Maddie McCann: Majka se zaljubila  u svekra, pa se riješili njene kćeri

IZRAELSKA policija traga za djevojčicom Rose Pizem, koja je nestala još prije tri mjeseca, a njezinog djeda Ronnyja Rona, sumnjiči se kako ju je ubio, strpao u kovčeg i bacio u rijeku. Djevojčice se navodno htjela riješiti, prema policijskoj istrazi, njezina majka Marie-Charlotte Renault.

"Ne želim je više vidjeti - riješi je se", bile su njezine riječi upućene 45-godišnjem Ronnyju Ronu. Bio je to samo tužan epilog još tužnije priče o maloj djevojčici koja je 2004. godine rođena u Parizu i čiji roditelji tada nisu imali niti 20 godina.

Brojne traume

Tijekom njezinog kratkog života, Rose Pizem doživjela je brojne traume, prenose izraelski mediji. Njezina majka francuska je židovka, koja ima rođake u Izraelu, a njezin otac Benjamin Pizem je iz mješovitog braka između Francuskinje i navedenog djeda Ronnyja Rona.

Kad je djevojčica navršila prvu godinu života, mladi ju je par prvi puta doveo u Izrael, gdje je Renault upoznala Benjaminovog oca i zaljubila se u njega, tijekom tri mjeseca koje su tamo proveli. Benjamin Pizem se tada vratio u Pariz s kćerkom, a Renault je rekla kako će ostati i oženiti se s djedom svoje kćerke.

Renault i Ron nikad se nisu oženili ali su živjeli zajedno i dobili dvije kćeri, jednu staru dvije godine i drugu staru samo deset mjeseci. Marie je nakon godinu dana što je njezina kćer s ocem otišla nazad u Francusku, otkrila kako je ona hospitalizirana, a francuska joj policija nije znala reći je li to bio rezultat nemara ili zlostavljanja.

Bitka za skrbništvo

Ubrzo je započela pravna bitka za skrbništvo nad djetetom u kojoj su Renault i Ron morali prodati svoj stan u gradu Modi'in kako bi financirali troškove suđenjem koji su iznosili desetke tisuća eura. Prošlog prosinca, Marie je dobila skrbništvo nad svojim djetetom pa je djevojčica došla živjeti s majkom i djedom u Netanyju, u Izraelu ali pravi problemi tu su zapravo tek počeli.

Zbog zapostavljanja i zlostavljanja koje je djevojčica proživjela s ocem u Parizu, ona je patila od poremećaja u ponašanju i komunikaciji. Za nju su majka i djed bili stranci, a često bi znala udarati glavom u zid bez razloga. Povrh svega, zapostavljena djevojčica nije imala naviku nuždu obavljati u WC-u.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U konačnici, Renault i Ron odlučili su djevojčicu dati na brigu Ronovoj majci Vivien Yaakov ali njegova majka odbila je biti dadilja djetetu, već je od sina tražila da se pobrine za nju kao svaki drugi otac, što je do krajnjih granica pogoršalo odnos između njih.

Živjela kao siromah u vlastitom domu

Naposljetku, 12. svibnja ove godine Ron je u bijesu, nakon još jedne prepirke sa svojom majkom, došao po djevojčicu i zgrabio je te odjurio iz kuće. Djevojčica otad više nije viđena, a Yaakov je počela istraživati što je s djevojčicom, no nije htjela obavijestiti policiju o tome, jer se bojala sinove reakcije.

Kad je policija započela s istragom, Ron je tvrdio kako je za nestanak djeteta kriva njegova majka ali policija je brzo diskreditirala njegovu teoriju. Prije dva dana policija je došla do šokantnog saznanja kako djevojčica u svom domu nije imala ni krevet, ni igračke, ni osobne stvari - ništa. Imala je samo jednu majicu i hlačice.

Ubojstvo planirano unaprijed

Istražitelji sumnjiče Rona i Renault kako su ubojstvo unaprijed isplanirali te su pronašli i dokaze koji pokazuju kako je Renault pokušala zataškati ono što je Ron svojoj unuci napravio. Intenzivna potraga za kovčegom s ostacima djeteta u rijeci Yarkon u Tel Avivu i dalje se nastavlja.

"Nema sumnje da Izrael, kao društvo u cjelini, nije bio tu za dijete koje je trebalo našu pomoć. Policija će učiniti baš sve kako bi otkrila što se zapravo dogodilo s djevojčicom", kazao je izraelski ministar unutarnjih poslova Avi Dichter.

K.S.
Foto: ynetnews.com

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara