"Izraelska okrutna ratna mašina kriva je za smrt 300 civila"

"Izraelska okrutna ratna mašina kriva je za smrt 300 civila"

ŽESTOKE borbe "prsa o prsa" između izraelske vojske i pripadnika Hezbollaha bjesnile su danas u južnom Libanonu, gdje su poginula dva izraelska vojnika. Hezbollah je raketirao sjeverni Izrael, gdje je, prema tvrdnjama izraelskih vojnih snaga, poginulo dvoje djece u Nazaretu.

Taj grad je najjužnija točka gdje su u dosadašnjim napadima poginuli civili. Izraelci su dosad zabilježili 29 žrtava, tvrde službeni izvori, od čega je 15 civila, a 14 vojnika.

Libanonski premijer Fouad Siniora je u televizijskom obraćanju naciji objavio da je više od 300 libanonskih državljana ubijeno, a oko tisuću ranjeno nakon tjedan dana izraelskih zračnih napada na civilne ciljeve i infrastrukturu. Siniora je Izrael nazvao "okrutnom ratnom mašinom" i po tko zna koji put pozvao na prekid vatre.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Glasnogovornik izraelskog Ministarstva vanjskih poslova Mark Regev je izjavio kako je Hezbollah najveća zapreka libanonskom suverenitetu, a cilj Izraela je eliminirati Hezbollah. Također je poručio kako Izrael ne namjerava napadati Siriju i Iran, koji financijski i vojno pomažu Hezbollah: "Ni u kojem slučaju ne želimo prširiti sukob. Želimo iz njega izaći razoružanjem Hezbollaha"

Istovremeno je izraeski veleposlanik u UN-u Dan Gillerman upozorio da ulazak izraelskih trupa na područje druge, suverene države "ni u kojem slučaju nije invazija Libanona".

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara