Sirija danas održava lokalne izbore: Izborne listiće ispunjavat će nevidljivom tintom

Foto: AFP / Ilustracija

SIRIJA unatoč eskalaciji nasilja između snaga sigurnosti i prosvjednika danas ipak održava lokalne izbore. Vlasti su izvijestile kako će glasovanje biti slobodnije nego prethodnih godina, no oporba je pozvala na bojkot izbora.

BBC javlja kako se očekuje da će odaziv na izbore biti vrlo malen. Dopisnici javljaju kako je teško za očekivati da će sirijski birači riskirati odlazak na birališta dok na ulicama raste nasilje.

U nedjelju su nasilni sukobi rezultirali prolijevanjem krvi u nekoliko gradova. Sirija je odbila dopustiti međunarodnim promatračima praćenje izbornog procesa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Oko 43.000 kandidata danas se natječu za više od 17.000 mjesta u lokalnim vijećima diljem zemlje. Državna novinska agencija Sana izvijestila je kako je Ministarstvo unutarnjih poslova osiguralo distribuciju nevidljive tinte po izborim mjestima kako bi se spriječile prijevare te osiguralo da izbori budu pošteni. 

Izraelski ministar obrane: Pad Al-Asada bio bi blagoslov za Bliski istok

Izraelski ministar obrane Ehud Barak kazao je u nedjelju kako bi pad sirijskog predsjednika Bašara al-Asada bio blagoslov za Bliski istok i udarac na osovinu Iran-Hezbollah.

Dodao je i kako je obitelj Asad već osuđena te da nitko ne zna što će se kasnije dogoditi.

Od početka pobune u Siriji u ožujku, prema informacijama kojima raspolažu Ujedinjeni narodi, poginulo je više od četiri tisuće ljudi.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara